مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

درباره مصوبه جدید مجلس برای اینترنت و رفع ابهام پس از آن | «شاد» باشید تا ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۶۰۱۱۲
  • ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰
درباره مصوبه جدید مجلس برای اینترنت و رفع ابهام پس از آن | «شاد» باشید تا ۱۴۰۱
همین چند روز پیش بود که مصوبه جدید مجلس درباره افزایش مالیات اپراتور‌های تلفن همراه جنجال‌های زیادی به پا کرد.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ همین چند روز پیش بود که مصوبه جدید مجلس درباره افزایش مالیات اپراتور‌های تلفن همراه جنجال‌های زیادی به پا کرد. مصوبه‌ای که از یک سو اظهارات وزیر ارتباطات را در پی داشت مبنی بر اینکه چنین اتفاقی هم توسعه اینترنت در روستا‌ها را متوقف می‌کند و هم برای تأمین هزینه صداوسیما، اینترنت گران خواهد شد.
 
از طرفی دیگر، اما بسیاری از بهارستان نشینان معتقد بودند این اقدام به معنای افزایش هزینه اینترنت نیست و هزینه مازادی برای مردم ایجاد نخواهد کرد. نکته‌ای که انتقاد مردم را هم به دنبال داشت و نمود آن در شبکه‌های ارتباطی به وضوح دیده شد. حالا درحالی که همچنان گله گذاری‌ها از این تصمیم گذشته مجلس ادامه دارد، پای یک مصوبه جنجالی دیگر به میدان بهارستان باز شد.
 
مصوبه‌ای که می‌گوید تعرفه اینترنت پیام رسان‌های داخلی یک پنجم پیام رسان‌های خارجی باشد یا به عبارت خیلی ساده تر، برای استفاده از نرم افزار‌های رایگانی مثل «شاد» هم از این به بعد پول دریافت شود. این نکته دوباره محل حرف وحدیث‌های زیادی شد و اعتراض‌های زیادی را به ویژه در فضای مجازی در پی داشت تا اینکه دوباره خبر رسید نمایندگان مجلس دراین باره رفع ابهام کرده اند که تعرفه اینترنت پیام رسان‌های داخلی مانند «شاد»، دانشگاه‌ها و مراکز دولتی همچنان رایگان است و در سال ۱۴۰۰ مشمول هزینه نمی‌شود.


اینترنت ارزان نشد، گران شد!

طبق آنچه در نشست علنی نوبت دوم مجلس در روز شنبه نهم اسفندماه گذشت، در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال۱۴۰۰، مجلس دولت را مکلف کرد که تعرفه اینترنت را برای استفاده از پیام رسان‌های داخلی ۲۰درصد تعرفه‌های پیام رسان‌های خارجی تعیین و وصول کند. اتفاقی که مجتبی رضاخواه، نماینده مردم تهران در مجلس، در توئیتر خود از آن حمایت کرد.
 
او نه تنها از این گفت که مجلس نمی‌خواهد اینترنت گران شود، بلکه مدعی شد این مصوبه مجلس به این معناست که مجلس اینترنت بسیار ارزان را تصویب کرده است: «مجلس امروز مصوب کرد که قیمت اینترنت برای پیام رسان‌های داخلی ۲۰درصد قیمت آن برای پیام رسان خارجی باشد. مجلس هفته پیش تصویب کرده بود که اینترنت گران نشود، امروز تصویب کرد که اینترنت پیام رسان‌های داخلی به یک پنجم قیمت برسد.»
 
حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات، که در جریان مصوبه قبلی هم از موضع مخالفت با آن بر آمده بود، این مرتبه هم واکنش مشابهی نشان داد و خطاب به رضاخواه از این گفت که هم اکنون «شاد» رایگان است و برخی دیگر از پیام رسان‌ها هم با توافق با اپراتور‌ها ترافیک خود را رایگان کرده اند و اینکه: «مصوبه شما ضد رایگان بودن پیام رسان‌های داخلی است.» او با زبانی کنایه آمیز هم به او گفت: «ضمن اینکه اطلاق اینترنت به ترافیک پیام رسان داخلی صحیح نیست. اینترنت، اینترنت است.»


خلاف عدالت آموزشی و ضدمحرومان

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به عنوان شخصی که درباره مشکلات نرم افزار شاد همیشه اولین فردی بوده که خطاب قرار می‌گرفته و از او شکایت و انتقاد می‌شده است، در قالب چند استوری به اقدام جدید مجلس واکنش نشان داد و مشابه مصوبه قبلی منتقد آن بود. او از این گفت که این مصوبه خلاف عدالت آموزشی و ضدمحرومان است و پای «شاد» را به میان کشید و مشکلاتی که این مصوبه می‌تواند برای خیلی از دانش آموزان و معلمان به وجود بیاورد: «چون دولت «مکلف» به تعیین تعرفه ۲۰درصدی شده است، درعمل با این مصوبه مجلس، دیگر «شاد» رایگان نخواهد بود؛ اقدامی ضدعدالت آموزشی و ضدمحرومان.» این صحبت‌ها و حتی رفع ابهام مجلس واکنش‌هایی را هم در شبکه‌های مجازی به راه انداخت. کاربری نوشته بود: «گفتن اینترنت در سال آینده رایگانه. اگه کرونا ادمه پیدا کرد و اوضاع بازهم جوری شد که بچه‌ها مجبور باشن مجازی درس بخونن چی؟
 
بعدش هزینه بردار می‌شه دیگه، نه؟» و دیگری از این گفته بود که: «نه تنها در محدودیت‌ها و محرومیت‌ها باری از روی شانه مردم برنمی دارید، بلکه بدوی‌ترین حقوق آن‌ها را به دغدغه‌های اصلی شان اضافه می‌کنید تا به آرزو‌های دست نیافتنی شان تبدیل شود.» شخص دیگری گله کرده بود که: «با رایگان بودن شاد هم بودند دانش آموزانی که قید درس خواندن را زدند، خدا نکند پولی شود.»


۲۰میلیون معلم و دانش آموز از «شاد» استفاده می‌کنند

طبق آنچه مسئول شبکه آموزشی شاد در آخرین روز‌های بهمن امسال بیان کرد، بیش از ۸۰درصد دانش آموزان عضو شبکه شاد هستند و روزانه حدود ۶۰۰هزار کلاس درس در این شبکه برگزار می‌شود. آمار‌های دیگر از این می‌گوید که ۲۰میلیون معلم و دانش آموز از این نرم افزار استفاده می‌کنند و حدود ۳ میلیون دانش آموز به آن دسترسی ندارند. داستان غم انگیز شاد، داستان امروز نیست که با مصوبه مجلس بر سر زبان‌ها افتاده باشد.
 
درست از زمان اوج گیری کرونا و ماندگارشدن آن که در‌نتیجه راهی جز آموزش مجازی و روی آوردن به نرم افزار‌ها پیش پای دولت نگذاشته بود، هرازگاهی موجی از انتقاد‌ها از گوشه‌ای سر بلند می‌کرد. یک مرتبه صحبت از زیرساخت‌هایی بود که وجود ندارد و اینترنتی که در کار نیست و دانش آموزانی که به دلیل نبود امکانات قید تحصیل را می‌زنند و مرتبه‌ای دیگر صحبت از مناطق کم برخوردار و محروم بود که داغ داشتن حتی یک تبلت را به دل خیلی از دانش آموزان می‌گذاشت.
 
اوایل کار، وزیر آموزش وپرورش مژده این را داد که با هدف برقراری عدالت آموزشی و به کمک وزارت ارتباطات، رایگان شدن اینترنت شبکه شاد محقق شده است. حالا مجلسی‌ها مصوب کرده اند که تعرفه اینترنت پیام رسان‌های داخلی یک پنجم پیام رسان‌های خارجی باشد، ضمن اینکه در سال آینده پولی از این بابت دریافت نمی‌شود و معلوم نیست اگر قرار باشد اوضاع همه گیری کرونا ادامه دار باشد و رسیدن به وضعیت پایدار زمان ببرد، در آینده اوضاع به چه صورت پیش خواهد رفت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->